Foto: © Øyvind Lund

Cabby kan räddas från konkurs

Svenska husvagnstillverkaren Cabby kan komma att leva vidare. Hoppet står till ett bud som inkom under måndagsmorgonen. På fredag väntas man kunna ge besked om Cabbys framtid.

I början av januari rapporterade vi att skulderna till sist tvingade klassiska, svenska husvagnstillverkaren Cabby i konkurs. Bedrövligt tyckte många som läste vår artikel.

Men nu ser det ut som att Cabby, med säte i värmländska Kristinehamn, kan vara på väg att räddas och därmed leva vidare.

Enligt SVT Nyheter Värmland fick konkursförvaltaren i måndags morse in ett bud från någon med lokal anknytning. Budet omfattar Cabbys nuvarande fastighet och verksamhet. Avsikten är att fortsätta tillverkningen samt eventuellt utöka den med produktion inom andra områden.

Så här såg omslaget på Cabbys katalog 1965 ut, samma år som företagets första serietillverkare modell lanserades.

För de 63 tidigare anställda på Cabby är budet glädjande. Även för Kristinehamn är det positivt då Cabby har varit en del av orten sedan företaget startades i mitten av 1960-talet.

Konkursförvaltaren kallar budet för klart lovande med en finansiellt stark budgivare och tror sig ha klara besked om Cabby Caravan AB:s framtid på fredag denna vecka.