Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Carlos Tavares: Nya bilar blir för dyra

Stellantis vd Carlos Tavares uttrycker oro för att nya bilar snabbt håller på att bli oöverkomliga då priserna blir allt högre.

Under ett videosamtal med flera medier uttryckte Carlos Tavares sin oro för att bilarna håller på att bli för dyra för vanligt folk. Enligt honom har saker som den pågående halvledarbristen slagit hårt mot branschen, och även priset på råmaterial stiger. Bland annat på grund av kriget i Ukraina har priset på stål, aluminium och nickel gått upp.

Stellantis jobbar nu med att elektrifiera fordonsflottan och siktar på att bli helt eldrivna detta årtionde. Enligt Carlos Tavares kommer deras elbilar inom en överskådlig framtid att kosta mer än motsvarande bil med förbränningsmotor. Han menar då att företaget inte kan fortsätta lägga dessa prisökningar på slutkonsumenten då de helt enkelt inte skulle ha råd.
– Medelklassen skulle inte kunna köpa nya bilar, säger Carlos Tavares.

Därför tittar Stellantis nu på var man skulle kunna spara pengar och Tavares säger att distribution och marknadsföring är en stor post som står för cirka 30 procent av nybilspriset.