Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Caterham Seven 250 R Kamui Kobayashi Special Edition
Caterham Seven 250 R Kamui Kobayashi Special Edition
Caterham Seven 250 R Kamui Kobayashi Special Edition
Caterham Seven 250 R Kamui Kobayashi Special Edition

Caterham ska trots allt inte säljas

Caterhams ägare Tony Fernandes har nu gjort ett offentligt uttalande där han dementerar ryktena om en eventuell Caterham-försäljning. Caterham lanserar även en ny bil.

I måndags rapporterade vi att Caterham är till salu för 3,9 miljarder kronor. Ägaren Tony Fernandes, som enligt den malaysiska tidningen The Edge Malaysia tidigare vägrat kommentera ryktena, har i ett officiellt uttalande under tisdagen dementerat ryktet.

Det är däremot sant att Caterham Group söker efter investerare som kan hjälpa till att uppfylla Caterhams ambitiösa planer att utvecklas.

– Caterham Group är inte till salu. Vi älskar vad vi bygger och vi letar alltid efter nya investerare. Detta är inte annorlunda än när vi startade AirAsia. Ja, vi utmanar ständigt oss själva och fattar beslut om allt från strukturen till projekt inom företaget. Det är normal verksamhet. Det betyder inte att vi säljer, säger ägaren Tony Fernandes.

Under tisdagen meddelade Caterham även att de lanserar en ny specialversion av Caterham Seven under, Marcus Ericssons teamkollega, Kamui Kobayashis namn. Det fullständiga namnet blir då Caterham Seven 250 R Kamui Kobayashi Special Edition. Totalt kommer tio exemplar att byggas ämnade för den japanska marknaden och priset blir 6 miljoner yen, cirka 390 000 kronor.

Motorn är en fyrcylindrig Ford-motor på 1,6 liter som levererar 126 hästkrafter och kopplas till en sexväxlad manuell låda. Bilen ska klara av 0-100 km/h på 5,9 sekunder och nå en toppfart på 196 km/h. Det speciella med bilen är den högblanka svart lacken som kombineras med svarta stripes och grön lack på fram- och bakskärmarna.

Kobayashi Special Edition är även ensitsig och har specialdetaljer i sittbrunnen som instrumentpanel i kolfiber som signerats av Kobayashi. Samt kolfiberstolar i grönt läder och specialdesignade mätare. Caterham Seven 250 R Kamui Kobayashi Special Edition finns till försäljning i Japan nu.