Chassiexpert går från Lotus till Aston Martin

Matt Becker börjar, efter en lång bakgrund hos Lotus, som chefsingenjör hos Aston Martin.

Förra veckan meddelades det att chassiexperten Matt Becker lämnar Lotus efter 26 år, under majoriteten av tiden arbetade han ihop med sin far Roger Becker. Becker den äldre som arbetade hos Lotus i 44 år fram till sin pension 2010 är även mannen som rattade en vit Lotus Esprit i en mycket känd scen. Nämligen biljakten i bondrullen ”Älskade Spion” som ledde fram till den världskända ubåtsscenen.

Tillsammans har de 70 års erfarenhet hos Lotus, ett märke som existerat i 66 år, och är ansvariga för att Lotus är kända för att bygga några av de mest välbalanserade bilarna i världen.

Nu är det klart att Matt Becker kommer att fortsätta sin karriär som chefsingenjör hos Aston Martin. En titel som betyder att han bland annat ansvarar för utveckling av chassi och aerodynamik. Första projektet att ta tag i blir utvecklingen av nya DB9 som väntas 2016.

Becker är den första tungviktaren att ansluta till Aston Martin sedan företagets nye vd Andy Palmer tillträdde i september. Palmer var tidigare var chefsstrateg hos Nissan.

Matt Beckers plats hos Lotus kommer att fyllas av Dave Marler som arbetat hos Lotus i 17 år. Likt Aston Martin kommer Lotus att arbeta med utvecklingen av en ny generation bilar som vi kan förvänta oss ta del av tidigast 2017.