Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dacia plockar designchef från Aston Martin

Dacia har nyligen bytt visuell identitet och nu meddelar de att man värvar ny designchef från Aston Martin.

För drygt en vecka sedan fick vi ta del av Dacias nya identitet med ny logotyp och ett nytt uttryck som liknar det vi fick se med konceptbilen Bigster i januari i år. Nu tar den rumänska biltillverkaren ytterligare ett steg för att förnya sig då de har gjort en stor värvning till posten som ny designchef.
Miles Nürnberger kommer närmast från positionen som designchef hos Aston Martin där han arbetat sedan 2008. Genom åren har han varit med att ta fram bilar som bland annat konceptversionen av One-77, Valkyrie, DB11 och konceptbilen Lagonda Vision Concept.

– Vi är mycket glada att välkomna Miles Nürnberger till vårt team i en mycket viktig tid för varumärket Dacia. Miles är en känd designer som har inspirerat många med sitt arbete på Aston Martin. Hans erfarenhet och passion för att bygga starka varumärken genom design är en stor fördel för Dacia och kommer att hjälpa oss att definiera Dacias design i framtiden, säger Laurens van den Acker, designdirektör Renault Group.

Miles Nürnberger tillträder 1 september i år och ersätter då Alejandro Mesonero-Romanos som i lämnade Dacia i april för att arbeta hos Alfa Romeo.