Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Daimler delas upp till två bolag

Daimler meddelar att de ska delas upp i två fristående bolag, separerar lastbilar från personbilar.

Daimler-koncernen kommer inom kort röra om i företagsstrukturen då de ska separera person- och transportbilar från lastbil och buss. Det betyder att Daimler kommer att byta namn till Mercedes-Benz och lastbil- och buss-avdelningen kommer att noteras separat vid årsskiftet. Detta är den största förändringen svenske Ola Källenius genomfört sedan han tillträdde som vd hos Daimler för två år sedan.
– Detta är ett historiskt ögonblick för Daimler. Det representerar början på en djupgående omformning av företaget. Båda företagen verkar i branscher som står inför stora tekniska och strukturella förändringar. Med tanke på detta tror vi att de kommer att kunna fungera mest effektivt som oberoende enheter, säger Ola Källenius, vd Daimler AG.

Omstruktureringen kommer att blidka investerare som länge har förespråkat en sådan med anledningen av en ”låg värdering av koncernen”. För en tid sedan gjorde Daimler om sin företagsstruktur så att deras huvudavdelningar skulle vara mer oberoende men det sågs som något av en halvmesyr.