Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dissade Tesla på nätet – får inte köpa Model X

En rik man som lagt handpenning på en Model X får inte längre köpa bilen efter att ha kritiserat ett Tesla-event. Det är Tesla Motors vd Elon Musk som har satt stopp för affären.

Stewart Alsop hade lagt en handpenning på 5 000 dollar (42 200 kronor) för en Tesla Model X. Som en av tusentals personer som lagt handpenning besökte han i höstas ett Tesla-event där just Model X skulle visas upp och där det även vankades provkörning. Herr Alsop såg fram emot eventet, men blev snabbt besviken. Efter nästan två timmars väntan påbörjades presentationen långt efter fastställt klockslag. Presentation som Stewart Alsop och de övriga fick se ansågs vara amatörmässig och dålig, detta för en produkt som kunderna lägger upp en dryg miljon kronor för. Att han dessutom hade nummer 1 344 på sin kölapp för att få provköra bilen under dagen gjorde honom inte gladare.

Stewart Alsop lämnade till sist tillställningen i förtid, i ren besvikelse. Därefter skrev han ett blogginlägg om det hela. I inlägget, som har rubriken ”Kära Elon Musk: Du borde skämmas”, kritiserar han eventet i form av några tusen ord.

Blogginlägget tog Elon Musk enligt Stewart Alsop personligt och Tesla Motors vd ringde därför upp honom nyligen. Det mynnade ut i att Elon Musk förbjöd Stewart Alsop, som i övrigt hyllar Tesla Motors och deras produkter, från att köpa Model X. Det skriver han i ett nytt blogginlägg där han påpekar att han många gånger har kritiserat andra företag, bland annat BMW, om något är galet, men utan att drabbas av repressalier.

Det har i efterhand visat sig att Elon Musk och Stewart Alsop känner varandra sedan tidigare, nämligen sedan PayPal-tiden då den sistnämnda under 1999 ska ha varit djupt involverad i finansieringen av betaltjänsten men sedermera lämnat affären tvärt. PayPal grundades i slutet av 1990-talet och en av grundarna var just Elon Musk.

Elon Musk har på sitt Twitter-konto kommenterat det hela och ifrågasätter nyhetsvärdet i den här historien.

Vad tycker du? Rätt eller fel av Teslas vd att förbjuda någon att köpa en bil från dem (av egentligen oklar anledning)?

https://twitter.com/elonmusk/status/694802955170553861