Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Donald Trump står bakom Musk i fabriksbråket

Elon Musk får hjälp från högsta tänkbara befattning i bråket om öppnandet av fabriken i Fremont. USA:s president Donald Trump tycker att Musk gör rätt och att myndigheterna ska låta Tesla börja bygga bilar igen, trots coronanedstängningen.

Bråket mellan Elon Musk och myndigheterna i Alameda County har trappts upp ytterligare. Elon Musk öppnade fabriken i veckan trots att myndigheterna vill hålla stängt på grund av risken för smittspridning av coronaviruset. 

Elon Musk för medhåll av Kaliforniens guvernör och av USA:s president som i en tweet påtalade att Kalifornien borde låta Tesla börja bygga bilar igen.

Om myndigheterna inte låter Tesla hållas hotar Elon Musk med att flytta fabriken. Texas guvernör Greg Abbott har nappat på inbjudan och har redan inlett samtal med Elon Musk om en eventuell fabrik i Texas. Enligt guvernören är Texas en perfekt plats för Tesla.

Flera andra biltillverkare har öppnat sina fabriker igen efter flera veckors nedstängning. Bland andra Volvo Cars som i veckan öppnade sin fabrik i South Carolina igen efter coronastängningen.

Elon Musk känner väl till Texas då han har en produktionsanläggning för SpaceX i staten. Det finns också flera lämpliga platser i närheten av SpaceX som skulle passa för en bilfabrik.

Samtidigt som Elon Musk bråkar med myndigheterna i Kalifornien söker han närmare sex miljoner kronor i bidrag från delstaten för ett bemanningsprojekt.

Även Nevada och Buffalo har nämnts som en tänkbar ny plats för en Teslafabrik. Där finns redan batterifabriker varför det är naturligt att även hänga på en bilproduktion på samma plats.