Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Donald Trump träffar FCA, Ford och GM i dag

Om några timmar ska USA:s nya president Donald Trump träffa Fiat Chrysler Automobiles, Ford och General Motors för att prata om inhemsk tillverkning.

I fredags installerades Donald Trump som USA:s 45:e president och han har redan haft flera möten och skrivit under avtal i syfte att förbättra landets framtid. Högt upp på Trumps agenda står att främja den inhemska produktionen och då framför allt inom bilindustrin som inte sällan bygger i i andra länder, inte sällan i Mexiko, för att sedan sälja produkterna på den amerikanska marknaden. Därför ska han under tisdagsmorgonen, amerikansk tid, träffa Fiat Chrysler Automobiles (FCA) vd Sergio Marchionne, Fords vd Mark Fields och General Motors vd Mary Barra.

Samtalet kommer, enligt Vita husets presstalesman Sean Spicer, att handla om hur de tre bilgiganterna bör omlokalisera för att skapa fler arbetstillfällen i USA. Donald Trump kommer mer största säkerhet att ta upp NAFTA, frihandelsavtalet mellan USA, Kanada och Mexiko, som han är beredd att omförhandla eller till och med dra sig ur. Utan NAFTA skulle införsel av utlandsbyggda bilar bli en kostsam affär för de tre amerikanska bilkoncernerna (FCA är även italienskt).