DS storsatsar i Sverige

Märket DS vill sätta fransk prägel på premiumklassen. Nu även i Sverige då fler återförsäljare öppnar dörrarna.

DS debuterade som etikett på Citroëns lyxigaste bilar men från 2014 är man ett fristående märke. I Sverige har satsningen koncentrerat sig på Stockholmsregionen men i och med lanseringen av DS 7 Crossback (läs vår provkörning av bilen här) väljer K.W. Bruun Autoimport att utöka försäljningsnätverket samtidigt som ställningarna i Stockholm ska stärkas.

– Detta blir det första steget i vår etablering av DS på den svenska marknaden. Det är Malmö, Stockholm och Ängelholm som är aktuella nu i ett första steg men vi räknar med DS-återförsäljare på fler orter framöver. Vi arbetar också med att etablera ytterligare verkstäder för varumärket DS med ambition att täcka hela landet, säger Robin Jacobsson, marknadsdirektör för K.W. Bruun Autoimport.

De nya återförsäljarna är Callisma i Danderyd, Motor Village i Ängelholm, Hedin Bil i Malmö samt Sätra Motorcenter i Sätra. Dessa återförsäljare kompletterar Hedin Bil i Akalla som redan säljer märket DS. Man kan även privatleasa modellen DS 7 Crossback på dsleasing.se.

Den DS-sugne behöver inte sitta och trumma med fingrarna, återförsäljarna är tillgängliga från och med i dag. Du som väntar in nya DS 3 Crossback kan se fram emot Teknikens Värld nummer 9/2019. Där kan du läsa vår provkörning av bilen men ett smakprov från vår utsände läser du här.

I Sverige har det registrerats 308 DS-bilar sedan 2014, enligt statistik från Bil Sweden.