Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Fyra elbilar som inte tillhör bland de mest registrerade i Sverige under mars månad.Fyra elbilar som inte tillhör bland de mest registrerade i Sverige under mars månad.Fyra elbilar som inte tillhör bland de mest registrerade i Sverige under mars månad.
Fyra elbilar som inte tillhör bland de mest registrerade i Sverige under mars månad. Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Elbilar tappar stort hos privatköpare

Under mars månad ökade antalet registreringar av nya bilar i Sverige jämfört med för ett år sedan, men tittar man bortom totalsiffran finns det tecken på en sviktande marknad.

30 261 nya personbilar fördes in i det svenska fordonsregistret under förra månaden. Det är 5,4 procent fler än under mars månad i fjol då 28 710 bilar registrerades.
Det är företagsmarknaden som står för den positiva utvecklingen då den ökade från 15 107 registreringar i mars förra året till 20 861 i år, en ökning med 27,6 procent.
Privatmarknaden har däremot fått pyspunka. Årets marsmånad såg 9 400 nybilsregistreringar på privatpersoner, 31 procent färre än 13 603 registreringar för ett år sedan.

Privatköparna har tagit ett tydligt steg tillbaka på nybilsmarknaden. Under årets första kvartal, från januari till och med mars, uppgick privatköparnas andel bland registreringarna till 34 procent, knappt 15 procentenheter lägre än samma period i fjol.
Det är laddbara bilar (laddhybrider och elbilar) som privatköparna ratar i större omfattning – minus 38 procent under kvartalet – och då framför allt elbilarna som har tappat hela 43 procent.
Inte ens alternativet privatleasing lockar till eldrift på samma sätt längre. Under årets tre första månader minskade privatleasingen av elbilar med 47 procent.

Tuffa ekonomiska tider samt bortplockad bonus vid köp av laddhybrid och elbil är två rejäla faktorer som påverkar privatköparna på bilmarknaden.
– Privatbilsmarknaden är fortsatt iskall och vi kan se en halvering i antalet nya order under första kvartalet i jämförelse med förra året. Om inte regeringen tar fram nya styrmedel riktade mot privatkunder som vill köpa elbilar kommer elektrifieringen stanna upp och det blir ännu svårare att nå klimatmålen, säger Mattias Bergman, vd för Mobility Sweden.

Dieselbilar ratas av köparna

Elbilarna har ändå en stor andel av totala nybilsmarknaden och under mars månad uppgick den till till 41,6 procent. Det är företagsmarknadens förtjänst samt att leveransproblematiken till viss del börjar upplösas.
Bensinbilarna stod för 21,2 procent av registreringarna förra månaden, dieselbilarna för väldigt låga 7,6 procent.

Nedan topplistan över mars månads mest registrerade bilmodeller.

1. Tesla Model Y – 3 202 st
2. Volvo XC40 – 1 436
3. Volkswagen ID.4 – 898
4. Volvo XC60 – 839
5. Tesla Model 3 – 712
6. Toyota Corolla – 614
7. Kia EV6 – 563
8. Kia Niro – 561
9. Toyota Yaris Cross – 511
10. Kia Ceed – 477