Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: PATRICK PLEUL / AP TT NYHETSBYRÅN

Elon Musk besviken på sin bilfabrik i Tyskland – också

Twitter orsakar huvudvärk för Elon Musk.

Och kanske ägnar han sin bilfabrik i Tyskland en besviken tanke inför årsskiftet.

Fabriken ligger nämligen långt efter den planerade målsättningen på minst 5 000 bilar per vecka.

Knappt en dag utan Elon Musk i nyhetsflödet. Men den senaste tiden har det inte handlat om bilar från Tesla utan om Musks engagemang i mikrobloggen Twitter. Vissa dömer ut Musks Twitter-äventyr som tidernas fiasko men kom ihåg att Musk varit uträknad många gånger tidigare.

Nu ska det i alla fall handla om bilar. Men inte ens här kan Musk glädjas inför julen. I stället kommer dåliga rapporter från den nya fabriken utanför Berlin.

Redan vid invigningen varnade Musk för att brist på arbetskraft kunde komma att ställa till det. Och han tycks ha fått rätt. Planen var att vid det här laget nå en produktion på mellan 5 000 och 10 000 bilar per vecka. Produktionen var tänkt att driva Teslas tillväxt i Europa. Fabriken i Berlin öppnade i mars i år, ett drygt halvår efter den ursprungliga planen.

Sänkta priser i Kina

Men det har inte fungerat – alls. I stället publicerade Tesla själva en bild i veckan där det jublades över måttliga 3 000 byggda bilar på en vecka. Det var i och för sig en klar framgång jämfört med toppnoteringen för september – 2 000 byggda bilar.

Musk har beklagat sig över att hans nya fabriker i Berlin och Texas genererar gigantiska förluster och att de måste komma upp i högre volymer för att gå med vinst.

Tesla har i dag drygt 7 500 anställda i fabriken i Tyskland men det tycks behövas fler för att få fart på tillverkningen. 

Den långsamma utvecklingen i Berlin för Tesla har påverkat börskursen som nu är den lägsta på två år. Tesla har också tvingats sänka sina priser i Kina och locka med rabatter till kunder i USA.