Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Teknikens Värld / Shutterstock

Elon Musk säljer tio procent av sina Tesla-aktier

Efter en omröstning på Twitter står det nu klart att Elon Musk säljer tio procent av sitt innehav i Tesla Inc som tillverkar elbilar, energilagringskomponenter, solcellspaneler och annat.

Enligt beräkningar är Elon Musk världens rikaste person med en total förmögenhet som uppgår till drygt 2 900 miljarder kronor. Han har fått mycket kritik för att inte betala skatt i och med att han inte plockar ut någon lön eller bonusar i samband med de företagsuppdrag han har, bland annat som vd för Tesla. Fokus har hamnat på de orealiserade vinster han gör som aktieinnehavare.

För att inte beskyllas för skatteflykt valde Elon Musk i helgen att på Twitter att lägga ut en fråga till sina över 65 miljoner följare, nämligen om han skulle sälja tio procent av sitt aktieinnehav i Tesla Inc för att på så vis beskatta försäljningen och vinsten.

https://twitter.com/elonmusk/status/1457064697782489088

På söndagen stod det klart att över 3,5 miljoner på Twitter besvarat Musks fråga med antingen ja eller nej. 57,9 procent svarade förstnämnda vilket betyder att Musk nu ska sälja tio procent av sina Tesla-aktier i och med att han lovade att rätta sig efter resultatet i ”undersökningen”. En försäljning av tio procent av hans aktier skulle inbringa drygt 180 miljarder kronor.