Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

EU beslutar om Fiat-Peugeot om fyra månader

Senast om fyra månader ska EU ha fattat ett beslut om sammanslagningen mellan Fiat Chrysler Automobiles och PSA-gruppen. Beslutsprocessen tog en två månader lång paus då EU ville ha kompletterande information från de två företagen. Fiat har redan bestämt att de ska använda Peugeot plattform för kommande små och medelstora bilar.

Fiat/Chrysler-gruppen vill slå sig ihop med Peugeot, Citroën och Opel för att skapa ett av bilvärldens största företag. Sammanslagningen har delvis redan inletts då FCA beslutat att använda Peugeots nyutvecklade plattform för små och mellanstora bilar i sina kommande modeller.

Men EU har haft åsikter om konkurrenssituationen på bilmarknaden i Europa och då framför allt gällande de mindre transportbilarna där den nya gruppen riskerar att få en väldigt dominerande ställning. EU gjorde uppehåll i sin beslutsprocess under två månader under sommaren för att få mer information om sammanslagningen men har nu återupptagit sitt arbete.

EU-kommissionen genomförde i juni ett förhör där de ville veta hur den nya biljätten skulle hantera konkurrenssituationen i 14 länder i Europa samt i Storbritannien.

PSA har erbjudit sig att inleda ett samarbete med Toyota för utveckling och produktion av transportbilar för att blidka EU:s farhågor om att en bilgrupp som i praktiken blir den fjärde största i världen ska få en allt för dominerande ställning. PSA vill låta Toyota använda produktionskapacitet i bilfabriken i Sevelnord, Frankrike. Där bygger PSA-gruppen modellerna Peugeot Expert och Citroën Jumpy.

EU ska nu undersöka PSA-gruppens förslag och prata med de konkurrerande företagen, främst då Volkswagen, Ford och Renault.

Senast den 2 februari väntas EU fatta ett beslut i frågan som kan påverka hela bilvärlden. Om FCA och PSA kan slås samman kommer många fler bilar i dag att byggas på samma typ av plattform.