Foto: Ares Design

Ex-Lotus chef öppnar i Modena

Formel 1 och sportbilar på meritlistan, nu öppnar Dany Bahars Ares Design en 18 000 kvadratmeter stor bas i Modena.

Han har förflutet hos Ferrari, Red Bulls Formel 1-stall och Lotus men vad har Dany Bahar sysslat med sedan 2012 är om inte om höljt i dunkel så i alla fall inte kristallklart.

Vi har dock nåtts av en del nyheter. Bland dessa märks kanske främst ”Project Panther” – en nytolkning av De Tomaso Pantera från 1971 (se bild nedan) samt framtagandet av en uppumpad Land Rover Defender. I Autocar träder han nu fram och offentliggör, om än inte i detalj, planerna för Ares Design, företaget han startade 2014.

Kopplingar till sportbilsmeckat Modena har funnits sedan start men nu har man inkvarterat en 110 man stark stab i en nyköpt byggnad på 18 000 kvadratmeter som tidigare ägts av en Fiat/Alfa Romeo-handlare.

Han är inte beredd att avslöja allt men menar att man ”inte kommer att uppfinna hjulet”, bilbranschen har trots allt funnits i över hundra år.

Med andra ord handlar det om bilförädling av den högre skolan. Tidigare nämnda Panterabil kommer i mångt och mycket vara en ombyggd Lamborghini Huracán och förutom Defendern har man även satt tänder i bilar som Mercedes G-klass och modeller från såväl Bentley, Ferrari och Porsche som mer vardagliga (nåja) Tesla där såväl en cabriolet- som en Shooting Brake-modell är att vänta, något man inte är ensamma om att bygga.

Totalt har man varit inblandad i 200 projekt och hade 2017 en omsättning på 334 miljoner kronor.

– Vår huvuduppgift är att hjälp kunder att nå sina bildrömmar. Vi har upptäckt en stor ökad efterfrågan på detta, avslutar Dany Bahar.