Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

F-Pace får Jaguar Land Rover att rekordsälja

Aldrig förr har Jaguar Land Rover sålt så många bilar som de gjort under de senaste tolv månaderna. Över 600 000 bilar har sålts, och mest har försäljningen ökat i Kina. Svaret på varför det går så bra heter bland annat Jaguar F-Pace.

Från april 2016 till mars 2017 har den brittiska biltillverkaren sålt totalt 604 009 bilar, vilket är en ökning med 16 procent jämfört med motsvarande föregående period. Och det verkar bara gå bättre och bättre. Det fjärde kvartalet 2016 ökade försäljningen med 13 procent jämfört med fjärde kvartalet 2015, och i mars i år sålde de 21 procent fler bilar än i mars 2016.

Mest ökar försäljningen i Kina (32 procent), och därefter kommer Nordamerika (24 procent), Storbritannien (16 procent) och Europa (13 procent). I övriga regioner har Jaguar Land Rover istället tappat sex procent i försäljning.

Även om Jaguar säljer betydligt färre bilar än Land Rover, så är den huvudsakliga anledningen till de goda resultaten ändå introduktionen av Jaguar F-Pace, som fick Jaguars försäljningssiffror att skjuta i höjden med hela 83 procent.

LÄS OCKSÅ: Provkörning av Jaguar F-Pace 20d AWD