Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Faraday Future stoppar bygget av sin fabrik

Elbilstillverkaren Faraday Future har så pass stora ekonomiska problem att de har valt att stoppa bygget av fabriken i Nevada.

Faraday Future har utmålats som en av de allvarligare utmanarna till Tesla, inte minst sedan de i början av året presenterade lyxmodellen FF 91, en 5,25 meter lång elbil med vass prestanda och lång räckvidd som är tänkt att lanseras 2019. Men det har kommit in grus i maskineriet. Strax efter presentationen av FF 91 berättade vi om ekonomiska problem för företaget som ledde till att deras kommande fabrik för en miljard dollar i norra Las Vegas skulle bli mycket mindre än vad de ursprungliga planerna målade upp. I ett pressmeddelande har Faraday Future nu meddelat att det ekonomiska läget är så prekärt att de helt stoppar bygget av nya fabriken men att de ändå har långsiktiga planer för området.

I stället ska Faraday Future vända blickarna till en annan fabrik för att kunna sjösätta produktionen av FF 91. Förmodligen letar de efter en befintlig fabrik som kan leverera vad företaget behöver.

Bakom Faraday Future finns kinesiska affärsmannen Jia Yueting. Det är hans resurser som är i gungning och som påverkar Faraday Future. I förra veckan frös en domstol i Shanghai 182 miljoner dollar av hans tillgångar. Då hette det att det inte skulle påverka Faraday Future, men så blev det alltså inte.