Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Amadeo Felisa tar över rodret hos Aston Martin
Amadeo Felisa tar över rodret hos Aston Martin
Amadeo Felisa tar över rodret hos Aston Martin
Amadeo Felisa tar över rodret hos Aston Martin Foto: Teknikens Värld & Aston Martin

Ferrari-boss blir Aston Martin-chef

Strolls förra vd-rekrytering blev inte långvarig på posten. Nu ersätts han av en veteran från Ferrari. Framför sig har han tuffa utmaningar. 

Tobias Moers, den forne AMG-bossen, blev inte långvarig på vd-stolen hos Aston Martin. Han headhuntades av den då nya storägaren och styrelseordföranden Lawrence Stroll och tillträdde så sent som i augusti 2020. 

Nu har han slutat. Enligt uppgifter till Planetf1.com låg samarbetssvårigheter mellan Stroll och Moers bakom den senares uppsägning. 

I princip omedelbart presenterade Aston Martin en ny vd, nämligen Amedeo Felisa. Han är 76 år, maskiningenjör från universitetet i Milano och var högsta höns hos Ferrari mellan åren 2008 och 2016. Den senaste tiden har han haft en rådgivande roll hos Aston Martin och nu ska han alltså kliva i förarsätet och ta över ratten. 

Men trots att Felisa har uppnått en aktningsvärd ålder är tanken inte att han ska vara en övergångslösning. Vid en investerarträff i går onsdag sade Lawrence Stroll att Felisa ska vara hos Aston Martin under en ”överskådlig framtid”, rapporterar Automotive News. 

– Jag tror inte att jag har mött en mer energisk karl i mitt liv. Han är redo för uppgiften, sade Stroll och pekade på Ferraris utveckling under Felisas ledning. 

Vid sin sida har han också en ny teknisk chef, Roberto Fedeli, som även han kommer från Ferrari. Tillsammans har de i uppdrag att inte bara förvandla Aston Martin till ett stadigvarande lönsamt företag, utan också leda organisationen till elektrifiering och lansera en rad nya och uppdaterade modeller under de närmaste åren.