Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ferrari-chef tar över Lamborghini

Den tidigare chefen för Ferraris F1-team, Stefano Domenicali, tar över vd-posten hos Lamborghini efter Stephan Winkelmann.

Stephan Winkelmann har varit vd för Lamborghini sedan 2005, men nu är det dags att gå vidare och lämna företaget i händerna på sin ersättare Stefano Domenicali.

Domenicali hämtas från posten som vice vd för Audi där han varit sedan oktober 2014. Men innan han gick över till Volkswagen-koncernen arbetade han hos Scuderia Ferrari där han började redan 1993 och vad vd mellan 2008 och 2014.

– Jag är mycket glad över att få anta utmaningarna som hör till detta stora arv. Det är nu min plikt att bygga vidare på de stora framgångar som min företrädare Stephan Winkelmann har uppnått med Lamborghini, säger Domenicali i ett uttalande.

15 mars tar han över Lamborghini och Winkelmann kommer då att tillträda sin post som vd för quattro GmbH. Med tanke på Winkelmanns stora framgångar med Lamborghini, då han under sin tid som vd mer än dubblat försäljningen och tredubblat omsättningen, har Domenicali minst sagt stora skor att fylla.