Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ferrari GTC4Lusso 2017.Ferrari GTC4Lusso 2017.Ferrari GTC4Lusso 2017.
Ferrari GTC4Lusso 2017.

Ferrari-chefen: Suv kommer "troligen hända"

Ferraris vd Sergio Marchionne har svarat på den senaste tidens rykten om att en Ferrari-suv är på väg. Han säger att det troligen kommer att hända, men att det kommer att ske på "Ferrari-vis".

Under gårdagens presskonferens i samband med publiceringen av årets andra kvartalsrapport svarade Ferraris vd Sergio Marchionne på de spekulationer som har cirkulerat angående att företaget kommer att lansera en suv.

"Ja, det kommer förmodligen att hända, men det kommer att hända Ferrari style", sa han, och vägrade kalla bilen för en suv. I stället omtalade den som en bil som har några "praktiska funktioner". Bilen har också omnämnts om en FUV – Ferrari Utility Vehicle.

Enligt analytiker kommer en mindre extrem, praktisk Ferrari att locka en ny typ av kunder, och därmed hjälpa företaget att expandera. Ferrari-suven, kommer först och främst att rikta sig till kinesiska köpare.

Suv-projektet är en del i Ferraris expansionssatsning. Företaget vill dubbla sin vinst till 2022, och öka försäljningen till mer än 10 000 bilar per år under de kommande fem åren. Förra året levererades 8 014 bilar.

Med fler än 10 000 sålda bilar per år kommer Ferrari inte längre räknas som en småskalig biltillverkare, och kommer därför att möta hårdare krav på förbrukning och utsläpp i EU och USA. För att möta dessa krav kommer Ferrari att lansera fler hybridmodeller med start 2019, säger källor till Bloomberg.

LÄS OCKSÅ: Ferrari utvecklar suv