Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Fed Photography/Shutterstock

Ferrari och Lamborghini stoppar tillverkningen

Två av världens mest kända sportbilstillverkare befinner sig mitt i coronavirusets epicentrum – Italien. Det får konsekvenser. Båda Ferrari och Lamborghini stoppar produktionen.

I fredags meddelade Lamborghini att de stoppar produktionen i fabriken i Sant’Agata Bolognese till följd av coronavirusets utbredning. Stoppet är planerat fram till den 25 mars.

Bara drygt 30 minuter bilresa sydväst om Sant’Agata Bolognese ligger Maranello, Ferraris hemstad. Även där ska produktionen av supersportbilar stoppas, det meddelar den italienska biltillverkaren i dag. Stoppet gäller fram till den 27 mars och berör också Ferraris fabrik i Modena som ligger en knapp halvtimmes körning norr om Maranello.

Produktionen av Lamborghinis framgångsrika modell Urus står nu stilla.Produktionen av Lamborghinis framgångsrika modell Urus står nu stilla.Produktionen av Lamborghinis framgångsrika modell Urus står nu stilla.
Produktionen av Lamborghinis framgångsrika modell Urus står nu stilla.

Ferrari säger att coronavirusets utbredning runt om i världen har påverkat leverantörskedjan så pass kraftigt att det inte går att upprätthålla en normal produktionstakt. Det två veckor långa tillverkningsuppehållet sägs kunna ge underleverantörerna en chans att hinna ikapp.

Italien är inte bara Europas utan numera även världens epicentrum för coronaviruset, eller Covid-19 som är ett av virusets medicinska namn. Hela landet befinner sig i karantän sedan några dagar tillbaka. Flera länder runt om i Europa har sedan dess försatt sig i karantän eller stängt gränserna.