Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ferrari utesluter fyrdörrars sedan och suv

Du som har gått och varit orolig för att Ferrari ska förstöra sitt varumärke med annat än sportbilar kan sluta med det nu.

Ferraris avgående vd Luca di Montezemolo har lyckats med ett sista uppdrag, berättade han under en konferens i slutet av förra veckan.

– Marchionne (Fiat-koncernens vd, reds anm) ville bygga en lastbil, men jag talade honom tillrätta, sa Montezemolo lite skämtsamt och menade att Ferrari ska fortsätta att bygga sportbilar med två dörrar och inga suvar eller fyrdörrarsmodeller.

Sergio Marchionne, som tar över rollen som Ferrari-vd vid Montezemolos avgång om en vecka, är enig, trots tidigare uppgifter. Marchionne säger sig även vara nöjd med dagens tillverkningstakt om omkring 7 000 bilar årligen.

Marchionne hävdade också att det inte finns några som helst planer på att integrera Ferrari i FCA-gruppen (Fiat Chrysler Automobiles). Han menar att det skulle vara ödesdigert för båda parterna om blod skulle blandas.

Hans fokus ligger i stället på att återföra märkets Formel 1-stall till den absoluta toppen.

Angående ryktena att Ferrari ska bygga en motorcykel, rykten som uppstått på grund av att Ferrari lämnat in patent på en V-Twin-motor, är dessa just bara rykten. Ferrari ska inte bygga en motorcykel.

På bilden ovan ses en Ferrari 456 GT Venice, en femdörrars kombi byggd av Pininfarina i sju exemplar till prinsen av Brunei, sultanens bror. Endast sex exemplar levererades, det sjunde ville prinsen av någon anledningen inte ha.

Ferrari 456 GT finns även i fyrdörrars sedanutförande, i minst sex exemplar, alla byggda av Pininfarina. Två beställdes av Nafsas Al Khaddaja i Belgien och åtminstone fyra beställdes av kungligheterna i Brunei.

Notera att Ferrari i och med uttalandena utesluter suvar, fyrdörrarsbilar och motorcyklar. De nämner inte femdörrarsmodeller. Kanske en Ferrari-kombi är på gång... eller inte.