Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Teknikens Värld har fått en förhandstitt på nya Kia EV9
2 AV 2
Foto: Fiat

Fiat slutar tillverka gråa bilar

Fiat vill förmedla glädje och optimism – ratar grå kulör på sina bilar. Nu är det inspiration från sol, hav, jord och himmel som gäller.

Det kan låta som ett sent aprilskämt men Fiat meddelar nu att man ska sluta sälja bilar i grå kulör. Som draghjälp tar man modell 600e – en modell som ska bli officiell den 4 juli men som redan har avslöjats i ett filmklipp. Nu kommer ett till där vi ser en grå bil doppas i orange färg. 

Från och med nu är det bara sol, hav, jord och himmel som gäller som inspiration för kulörer på märkets bilar: Gelato white, Sicilia orange, Paprika orange, Passione red, Blu Dipinto di Blu, Italia blue, Venezia blue, Rugiada green, Foresta green, Rose gold och Cinema black. De är färgerna du som Fiat-spekulant ska ha att välja på. 

https://youtu.be/uWLX94pzYVk

– Vi bröt mot reglerna: vi bestämde oss för att stoppa produktionen av grå bilar. Detta är utmanande och syftar till att ytterligare stärka Fiat som ett varumärket av glädje, färger och optimism. Italien är färgernas land och från och med nu gäller det även Fiats bilar, säger Olivier Francois, märkets vd och markadschef på Stellantis.

Han är också vd för Abarth, huruvida bannlysningen av grå kulör även gäller det sportiga märket framgår inte av pressmeddelandet. Vi gissar på ”nej”.