Finns Dodge med i Fiat/Chryslers framtidsplan?

Det var ett par år sedan Dodge försvann från svenska marknaden. Nu verkar framtiden för bilmärket även på hemmamarknaden osäker, rapporterar amerikanska källor.

Det är amerikanska tidskriften Ward's Auto som rapporterar att framtiden för klassiska bilmärket Dodge verkar tveksam. Fiat ska i princip ha färdigställt affärsplaner för hela koncernen (när man nu planerar att ta över hela Chrysler). Både Chrysler, Fiat och Jeep kommer att ha mycket att se fram emot i planen, men av de amerikanska märkena verkar inte Dodge ha lika stor tur.

Fiat har redan nu delat upp Dodges varumärke, genom att låta suv- och pickupdelen Ram gå sin egen väg. Nu verkar inte mellanklassedanen Avenger bli utan ersättare, när den planeras läggas ner nästa år. Detta kommer att ge en lucka i Dodgeprogrammet, dessutom ska åtminstone två andra av Dodges modeller att flyttas över och i stället bli Chrysler, hävdar anonyma källor.

Det har tidigare spekulerats i att Fiat ämnar göra Dodge till mer av ett instegsmärke i USA. Hur planerna ser ut nu är en aning tveksammare, men som det verkar kommer modellprogrammet i alla fall att minskas ner med närapå hälften. Huruvida Dodge går samma öde till mötes som koncernkollegan Plymouth (som ju lades ner 2001) återstår dock att se.