Ford ber om ursäkt för grova annonser i Indien

Ford trodde att de skulle mötas av glada miner när de sjösatte sin reklamkampanj för modellen Figo i Indien. I stället slog det bakut och Ford fick riva ner de stora billboardannonserna.

Ford i Indien ville verkligen få fram budskapet om hur rymligt bagageutrymmet i deras modell Figo är. Man satsade stort på jättestora billboardannonser runt om i det folkrika landet.

 Första annonsen visade Paris Hilton vid ratten med de systrarna Kardashian bundna i bagageutrymmet. Andra annonsen visade Formel 1-föraren Michael Schumacher vid ratten med Sebastian Vettel, Lewis Hamilton och Fernando Alonso bakbundna längst bak. Tredje och sista annonsen visade en glad Silvio Berlusconi, Italiens förre premiärminister, med tre lättklädda damer med bakbundna händer i lastutrymmet.

 Men det föll sig inte riktigt så väl som Ford i Indien hade tänkt sig. Det blev ramaskri, inte minst sedan världen spetsat sina ögon i landet efter de grova gruppvåldtäkterna som uppdagats på senare tid.

 Ford plockade ned de stora billboardannonserna och ber nu om ursäkt.

 – Vi beklagar djupt det inträffade och håller med våra partners om att detta aldrig borde ha publicerats. Affischerna strider mot de normer för professionalism och anständighet som Ford och våra partners står för, säger Ford i ett uttalande.

 Reklambyrån som är ansvariga för annonsernas utformning säger att det inte var meningen att de skulle visas offentligt utan endast internt inom Ford.

 Kändisarna som figurerade på bilderna har inte uttalat sig kring annonserna, bortsett från Kardashian-systrarna som överväger att stämma Ford.

 I bildgalleriet nedan kan du se de tre annonserna som rönt så stor negativ publicitet.