Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Geely hårdsatsar – bland annat i Sverige

Volvos ägare Geely satsar hårt för att flytta fram sina positioner, även vid sidan om arbetet med Volvo. Nu etablerar de nya designcenter runt om i världen. Göteborg ingår i satsningen.

Förra månaden kunde vi berätta att Geely tillsammans med Volvo skapar ett nytt forskningscenter i Göteborg där en ny plattform för småbilar ska utvecklas.

 Men Geely satsar bredare än så, de etablerar nu nya designcenter på olika ställen i världen. På hemmaplan i Shanghai, i Los Angeles och – i Göteborg.

 En av anledningarna till att man satsar i Göteborg är så klart närheten till Volvo och företagets kunskap inom teknik och formgivning.

 Sedan slutet av 2011 är Volvos tidigare och mångårige designchef Peter Horbury designansvarig på Geely Group. Horburys nära relation till Volvo har med största sannolikhet också spelat roll vid val av plats för de nya designcenter man håller på att bygga upp.

 Just nu söker Geely folk för fem olika positioner – Lead CAD Modeler, Color and Trim Designer, Lead Interior Designer, Lead Exterior Designer och Chief Digital Modeler.

 För svensk del är det skoj att Geely satsar i Sverige. Utöver nya arbetstillfällen även att Geely, för tillfället, spräcker farhågan om att flytta ledande positioner inom Volvo till Kina.