Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

General Motors comeback i Europa

Premium General Motors har haft en rad olika strategier i Europa men efter försäljningen av Opel försvann GM från världens näst största bilmarknad. Nu är det dags för det stora amerikanska återtåget. Vi åkte hem till General Motors i Detroit för att syna strategin och planerna.

Mahmoud Samara berättar att han gillar Stockholm, att han haft samtal med Northvolts vd Peter Carlsson och han är väldigt nyfiken på vad jag egentligen tycker om Polestar. Samara har snart 20 år bakom sig på General Motors och det är Samara som GM:s vd Mary Barra bett leda återtåget till Europa. 

Mahmoud Samara är entusiastisk och sticker ofta in frågor när vi besöker olika avdelningar hos General Motors. Han är med på testbanan i Milford och undrar vad jag tycker om elbilen Lyriq och om jag hunnit köra alla Corvette-varianter som finns tillgängliga på parkeringen. 

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.