Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
De första Corvetterna byggs i Michigan i juni 1953.De första Corvetterna byggs i Michigan i juni 1953.De första Corvetterna byggs i Michigan i juni 1953.
De första Corvetterna byggs i Michigan i juni 1953. Foto: License Agreement - Please read the following impo

General Motors lägger 3,7 miljarder på Corvette-fabrik

General Motors kommer att spendera drygt 3,7 miljarder kronor på att uppdatera Corvette-fabriken i Bowling Green, Kentucky.

Total 439 miljoner dollar, motsvarande 3,7 miljarder kronor, beräknar General Motorn att lägga på en uppdatering av fabriken i Bowling Green, Kentucky. Fabriken som har varit plats för Corvette-tillverkningen sedan 1981 kommer att moderniseras och majoriteten av pengarna kommer gå till att bygga en ny lackverkstad som mäter cirka 41 800 kvadratmeter, ungefär halva storleken av nuvarande fabriksbyggnaden.

Byggnationen är planerad att starta under sommaren och det kommer att ta cirka två år innan allt är färdigställt. Förutom att den nya avdelningen ska förbättra slutprodukten planerar GM även att göra fabriken mer miljövänlig.

Troligtvis görs dessa uppgraderingar inför att nästa generation, C8, Corvette ska presenteras, något som ryktas ske halvvägs genom generation C7 livscykel. Den senaste tiden har det även gått rykten om att generation C8 kan komma att få mittmonterad motor.