Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Det är inte så svårt som många tror
2 AV 2
Foto: Jeffrey Sauger / General Motors

General Motors satsar på Sverige

I höst börjar General Motors europeiska återtåg och Sverige står högt upp på dagordningen. 

Att General Motors ska göra en nysatsning på Europa har vi veta länge liksom att det ska göras med en portfolio av elbilsmodeller. I en intervju för Automotive News har koncernens vd för Europa, Jaclyn McQuaid, bekräftat att satsningen ska göras med flera av koncernens märken med start i höst.

En annan källa uppger för samma publikation att satsningen ska starta i de nordiska länderna, det vill säga Norge, Danmark, Finland och Sverige. Källan pekar ut att modellen Lyriq är aktuell från Europa – en lyxig suv från Cadillac som vi provkörde förra året. Andra elbilar som skulle kunna passa den europeiska marknaden är Chevrolet-modellerna Equinox och Blazer. Även Kinabyggda Buick Electra E5 kan vara aktuell, menar Automotive News.

En elbilsmodell som med största sannolikhet inte kommer hit är emellertid Chevrolet Bolt då den går ur produktion senare i år. Bilen har redan rullat på europeiska vägar, men då vid namn Opel Ampera-e. En pionjär inom området, debuten skedde redan för sex år sedan men ströks i och med att PSA-koncernen köpte märket. I och med köpet 2017 försvann även General Motors från den europeiska marknaden.