GM pausar Volt-fabriken – tveksam efterfrågan

Chevrolets plugin-hybrid Volt, och dess mer europeiska syskon Opel Ampera, har hittills inte nått de försäljningsnivåer man räknat med. Därför stängs nu fabriken i en dryg månad.

Vi har tidigare kunnat berätta om att försäljningssiffrorna för Chevrolets plugin-hybrid Volt inte alls nått de nivåer man hoppats på. Inte heller den europeiskklingande syskonbilen Opel Ampera, har hittills blivit någon dundersuccé, även om det är svårare att säga då bilen knappt nått handlarna än. 

Nu visar det sig i alla fall att affärerna går så dåligt att GM tvingas till att stänga fabriken med 1 300 anställda i Detroit Hamtrack under en dryg månads tid. Trots att försäljningen ökat under januari-februari vill fortfarande GM "sätta produktionen i förhållande till efterfrågan", som talespersonen Chris Lee uttrycker det. Med andra ord är Volt fortfarande trögsåld, trots ett fiffigt drivsystem och att syskonbilen Ampera fick Teknikens Världs Stora Bilpris 2012. 

Det har till och med gått så pass långt att Chevrolet-handlare i USA vägrar köpa in fler Volt av risken att inte kunna bli av med dem. I februari såldes bara lite drygt tusen Volt-bilar i hela USA. Produktionsstoppet kommer inledas 19 mars och sägs pågå till 23 april.