GM säger nej till fortsatt Saab-rekonstruktion

GM säger nej till fortsatt Saab-rekonstruktion

Nu i eftermiddag har Saabs tidigare ägare General Motors uttalat sig om Saabs planer på fortsatt rekonstruktion. Uttalandet innehåller ett blankt nej, de tänker inte godkänna någonting gällande Saab-affären.

GM:s talesperson James Cain gjorde ett uttalande under lördagseftermiddagen som får det att se väldigt mörkt ut för Saab. Han sa att GM inte på något vis kommer att godkänna någon form av fortsatt rekonstruktion av Saab.

 Det skulle i så fall sätta käppar i hjulen för Victor Muller som på måndag ska övertyga Vänersborgs tingsrätt till fortsatt rekonstruktion av företaget och på så vis hålla kvar livhanken.

 Muller ska ha en ny plan färdig som enligt flertalet olika källor pekar på att Saab startar ett nytt dotterbolag i Nederländerna som till hälften ska ägas av kinesiska Youngman.

 Victor Muller själv säger att de inte behöver GM:s godkännande.

 – Vi bedömer inte att GM har något att säga till om ett upplägg som innebär att Youngman får noll procent av aktierna i Saab Automobile. Uttalandet är uppenbarligen gjort från hörsägen, och menat att påverka måndagens domstolsförhandlingar negativt, skriver Victor Muller i ett meddelande till Svenska Dagbladet.