Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya Corvette Stingray är en av de bilar som GM kan komma att tvinga ägare att inte sälja vidare under det första året.Nya Corvette Stingray är en av de bilar som GM kan komma att tvinga ägare att inte sälja vidare under det första året.Nya Corvette Stingray är en av de bilar som GM kan komma att tvinga ägare att inte sälja vidare under det första året.
Nya Corvette Stingray är en av de bilar som GM kan komma att tvinga ägare att inte sälja vidare under det första året. Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

GM vill straffa de som säljer vidare sin bil för snabbt

Flera biltillverkare har svårt att leverera bilar på grund av komponentbristen.

Det bidrar till spekulationer på de mest eftertraktade bilarna.

Nu vill General Motors göra som Porsche och stoppa snabba vidareförsäljningar.

Återförsäljare som höjer priserna bakom ryggen på importörerna och privatpersoner som köper bilar på spekulation. Bristen på bilar skapar flera olika problem i bilbranschen.

Nu tar General Motors krafttag för att komma tillrätta med problemet. Till att börja med vill General Motors rödflagga kunder som säljer vidare sina bilar inom 12 månader från det att de fått bilen. De kunderna ska inte kunna köpa ytterligare en bil från GM. GM kan också begränsa garantivillkoren för de här kunderna.

GM:s USA-chef Steve Carlisle har skickat ett brev till sina återförsäljare där han berättat om åtgärderna och att det gäller Cadillac Escalade-V modellår 2023, Chevrolet Corvette Z06 samt GMC Hummer EV både som pickup och suv. 

Måste äga minst ett år

I USA har flera handlare höjt priserna och kallat det ”marknadsanpassning”. GM har försökt att få handlarna att lugna sig med prisökningarna och inte bidra till budgivningar på nya bilar.

Carlisle menar att GM:s varumärke blir drabbat om bilarna säljs vidare snabbt och att det kan drabba lojala kunder.

Under sommaren ska amerikanska handlare också få brev som berättar om ändringar i garantivillkoren. Redan i januari skickade Carlisle brev till handlare för att försöka sätta stopp för höjda priser, budgivningar och oseriösa bilmäklare.

I Europa har Porsche tvingats ta till liknande åtgärder. Kunder som köper en ny Porsche kan tvingas skriva på ett avtal som binder dem till att äga bilen i minst ett år efter leverans. Det är ett sätt för att försöka komma bort ifrån spekulation i bilar och höjda priser. 

Flera av de mest eftertraktade sportbilarna säljs i dag begagnade för betydligt högre priser än nybilspriset från handlare eftersom det i många fall är enda sättet för en köpare att komma åt en specifik bilmodell.