GM villiga att återköpa Chevrolet Volt

Under hösten har ett flertal Chevrolet Volt fattat eld i batteriet efter krocktester. Nu erbjuder sig General Motors att köpa tillbaka bilar från de kunder som är oroliga.

Det började med ett krocktest av Chevrolet Volt tidigare i år. Bilen klarade själva testet bra, men efter att ha stått uppställd på en parkeringsplats i tre veckor efter testet fattade bilens batteri eld. Till synes helt omotivierat.

Det dröjde inte alltför lång stund innan ett andra liknande fall, av brinnande Chevrolet Volt, efter krocktest, rapporterades. Till följd av detta har nu amerikanska myndigheter begärt en utredning om batteribränderna.

GM förklarar att man ännu inte har hunnit utforma några riktlinjer för hur batterierna i Chevrolet Volt ska hanteras, och man började med att, i förra veckan låna ut ersättningsbilar till oroliga Chevrolet Volt-kunder. Nu har man valt att erbjuda återköpa av bilarna från oroliga kunder.

Enligt amerikanska tidningar har dock intresset för både lånebil och återköp hittills varit svalt. Endast ett fåtal kunder har hört av sig. 

Vi har tidigare rapporterat om att försäljningen av Chevrolet Volt kanske inte riktigt uppnår förväntningarna i år, men i en undersökning av konsumentorganisationen Consumer Reports (som gjordes innan brandriskerna blev kända) är de som köpt Volt de mest nöjda bilägarna i USA.

Här i Sverige kommer förmodligen både Chevrolet Volt och syskonbilen Opel Ampera att börja säljas nästa år. Priset kommer att bli omkring 400 000 kronor.