Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Gumpert Apollo
Gumpert Apollo
Gumpert Apollo
Gumpert Apollo

Gumpert räddat från konkurs

Tyska sportbilstillverkaren Gumpert ser ut att ha räddats från konkurs då investerare har gått in med pengar i företaget för att säkra upp dess framtid och supersportbilen Apollo.

Det är holländska Auto Visie som skriver att flertalet investerare har intresse av att rädda tyska Gumpert från den konkurs de tidigare ansökt om. En av dessa investerade har Gumpert nu utsett till sin räddningsplanka för fortsatt överlevnad. Detta bekräftas av en anställd på företaget som säger att modellen Apollo kommer att leva vidare (läs mer och se bilderna nedan).

 Vem investeraren är berättar ingen av parterna ännu men ett officiellt uttalande är att vänta inom kort. En talesperson för Gumpert ska ha tillfrågats utan att vilja röja något om framtidsutsikterna.

Detta är Gumpert Apollo

Gumpert Apollo är en supersportbil av rang som kom redan 2005. Den finns i tre olika utföranden och väger mellan 1100 och 1200 kilo beroende på version. Motorn är en Audi-V8 på 4,2 liter med dubbelturbo som är monterad framför bakaxeln. Denna maskin, som driver bakhjulen, finns i tre olika trimningsgrader: 650, 700 och 800 hästkrafter. Basversionen med 650 hästkrafter toppar 360 km/h, gör 0-100 km/h på 3,1 sekunder och 0-200 km/h på 9,1 sekunder.

 Bilder på Apollo i olika utföranden ser du här.