Här är Bentleys nye superdesigner

Bentley presenterade i dag sin nye designchef. Luc Donckerwolke tar över chefsposten efter Dirk van Brackel som avancerar till Volkswagengruppen under ledning av Walter de Silva.

Luc Donckerwolke slutar på sin nuvarande tjänst som chef för avancerad design inom Volkswagengruppen i och med utnämningen till designchef på Bentley. Donckerwolke började sin karriär hos Audi 1992 och har även arbetat vid andra Volkswagens andra undermärken. Bland bilarna som han bär ansvar för nämns bland annat Seat Ibiza, Lamborghini Gallardo och Murcielago.

 – Luc Donckerwolke för med sig en värdefull talang för design till Bentley. Hans vida erfarenhet gör honom till den ideala personen att ta Bentleys framtida formspråk vidare i en tid när företaget har omfattande planer för nya modeller, säger Walter de Silva i ett pressmeddelande.

 Luc Donckerwolke efterträder Dirk van Braeckel.

 – Jag vill tacka Dirk van Braeckel för de betydande insatserna han gjort för Bentley. Han har sett över utvecklingen av varumärket Bentley och utvecklingen av den nya generationen Continental-serien och flaggskeppet Mulsanne. Jag ser fram emot att han får ansluta till teamet vid Volkswagen Group design, säger Luc Donckerwolke.