Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Här är Volvos nya utvecklingschef – Henrik Green

För ett par veckor sedan meddelades det att Peter Mertens slutar som utvecklingschef på Volvo Car för att börja hos Audi i Tyskland. Henrik Green är mannen som ska axla rollen som utvecklingschef hos den svenska biltillverkaren.

Det var i slutet av november som Audi skickade ut ett överraskande pressmeddelande om att de värvat Volvos erkänt duktige utvecklingschef Peter Mertens som tar plats i företagets ledningsgrupp och får ansvar över märkets tekniska utveckling. Vem som var tänkt att ta över Mertens roll har varit okänt, men inte längre.

I dag meddelas det att 43-årige Henrik Green är den som tar över utvecklingsansvaret hos Volvo. Han har jobbat sig upp genom positionerna inom företaget under många år (började på Volvo Powertrain 1996) och det har gått allt snabbare de senaste åren. Så sent som i oktober befordrades han till en plats i ledningsgruppen med titeln Senior Vice President Sales & Production Planning and Customer Service.

– Henrik är idealiskt kvalificerad att leda vårt team av mycket duktiga ingenjörer runt om i världen när vi går in i andra fasen av Volvos förvandling, säger Volvos vd Håkan Samuelsson i ett uttalande.