Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Harman köper Bang & Olufsens billjudsdivision

Danska Bang & Olufsen har på sistone haft det tungt rent ekonomiskt, därför har man nu sålt av delen med billjud till konkurrenten amerikanska Harman.

I dag meddelar amerikanska Harman International Industries att man köpt Bang & Olufsen Automotive, det vill säga det anrika danska företagets bildivision.

Därmed får Harman ytterligare ett välrenommerat varumärke i sin portfölj som redan innehåller bland annat Bower & Wilkins, Harman/Kardon, Infinity, JBL, Lexicon och Mark Levinson.

Köpet innebär också att fyra tunga namn i bilbranschen hänger med som kunder till det stora amerikanska företaget med omkring 25 000 anställda runt om i världen. De fyra namnen vi tänker på är Aston Martin, Audi, BMW och Mercedes.

I och med att Harman är dominerande inom billjud finns deras system i runt 25 miljoner bilar världen över, bland annat Maserati och Volvo som använder sig av Bower & Wilkins.

Harman uppger inte hur mycket affären uppgick till, men några veckor gamla uppgifter pratade om storlekstalet 145 miljoner euro, motsvarande 1,35 miljarder kronor.