Henrik Fisker

Henrik Fisker lämnar Fisker Automotive

Fisker Automotives grundare och styrelseordförande Henrik Fisker lämnar företaget med omedelbar verkan. Detta sedan den danske bildesignern inte lyckats komma överens med övriga företagsledningen.

Den kaliforniska hybridbilstillverkaren Fisker Automotives framtid är högst osäker, och i dag blev den ännu lite mer osäker. I ett pressmeddelande som skickats endast till den brittiska motortidningen Autocar meddelar Fisker Automotive att dess grundare tillika styrelseordförande Henrik Fisker lämnar företaget i dag. Den främsta orsaken till hans avhopp är stora meningsskiljaktigheter med övriga i Fiskers ledning.

 Fisker Automtive har drabbats av åtskilliga plågor den senaste tiden. Företaget har bytt vd ett antal gånger, modellen Karma har återkallats på grund av risk för brand, man förlorade ett stort antal bilar i orkanen Sandy i höstas, nya modellen Atlantic ligger på is och inte minst ligger man i dispyt med den amerikanska staten gällande ett stort lån. Som om det inte vore nog har Fisker inte kunnat bygga en enda bil sedan juli förra året då batterileverantören A123 Systems gick i konkurs.

Allt detta har fått Fiskers ekonomiska plan att väntas upp och ned och härom veckan blev det känt att företaget kan komma att säljas, eventuellt till Geely som uppges ha lagt ett bud.