Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Modellen är uppdaterad med bland annat en egenutvecklad elmotor
2 AV 2
Foto: Einride

Henrik Green går till Einride

Han gjorde en raketkarriär hos Volvo Cars och spåddes bli märkets nya vd. Nu är det klart att han blir chef hos Einride. 

Tidigare i år slutade Henrik Green hos Volvo Cars – efter 27 års trogen tjänst. Nu är det klart att han går till Einride och får titeln General Manager, Autonomous Technologies och kommer att ansvara för att leda företagets utveckling och etablering av självkörande teknik.

– Jag är glad över att bli en del av Einride och teamet som omformar fraktbranschen. Einrides innovativa arbete med autonom och elektrisk teknik har potential att omforma logistik och göra en betydande insats för hållbarhet, säger Henrik Green i ett pressmeddelande.

För dig som följer Teknikens Värld är Einride inte obekant. För sex år sedan presenterade det svenska företaget sin självkörande elektriska lastbil T-Pod under Almedalsveckan och mindre än två år senare fick de tillstånd att låta sitt fordon trafikera allmän väg i Sverige. 2022 var man även först med att få ett liknande godkännande i USA. 

Under förre vd:n Håkan Samuelssons tid som chef hos Volvo befordrades Henrik Green sex gånger på åtta år. Han har bland annat haft roller/titlar som teknisk chef, chef för forskning och utveckling, och produktchef.