Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bensinmotor med 290 hk i liten Hyundai. Snart ett minne blott.
Bensinmotor med 290 hk i liten Hyundai. Snart ett minne blott.
Bensinmotor med 290 hk i liten Hyundai. Snart ett minne blott.
Bensinmotor med 290 hk i liten Hyundai. Snart ett minne blott. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Hyundai stänger utvecklingscenter för förbränningsmotorer

Sydkoreanska Hyundai Motor Group rapporteras stänga ned företagets utvecklingscenter för bensin- och dieselmotorer utanför landets huvudstad Seoul.

Det är koreanska medier, bland annat Business Korea, som i jul har rapporterat att Hyundai Motor Group (Hyundai, Kia och Genesis) stänger ned avdelningen för förbränningsmotorer vid företagets utvecklingscenter Namyang i provinsen Gyeonggi som ligger strax utanför Seoul. Utvecklingscentret sysselsätter totalt runt 12 000 personer.

De anställda inom förbränningsmotoravdelningen uppges ha fått nya uppgifter inom den utvecklingsgrupp som ansvarar för Hyundai-koncernens elektrifiering. I samma veva ska ett nytt batteriutvecklingscenter också ha skapats.

I ett e-postmeddelande till de anställda skrev, enligt The Korea Economic Daily, Hyundais nya utvecklingschef Park Chung-kook följande:

”Nu är det oundvikligt att konvertera till elektrifiering. Vår egen motorutveckling är en stor bedrift, men vi måste förändra systemet för att skapa framtida innovation baserad på den stora tillgång som det förflutna ger.”

Park Chung-kook tog för bara några dagar sedan över efter tysken Albert Biermann som framgångsrikt har utvecklat Hyundai sedan 2015 då han lämnade BMW:s M-avdelning. Även Peter Schreyer, som fram till 2006 var inom Audi, har lämnat sin roll som designchef för Kia, han har nu i stället en roll som rådgivare. Det hela rapporterade vi om för ett par veckor sedan i samband med uppgifterna om att Hyundai och Kia transformeras till ett mobilitetsföretag.