Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hyundai/Kia ersätter design- och utvecklingschefer – ska bli mobilitetsföretag

Hyundai kan komma att peta utvecklingschefen Albert Biermann och designchefen Peter Schreyer i en större omstrukturering. Siktar på att förnya sig som mobilitetsföretag.

Enligt Korea Times planeras en större omstrukturering i ledningen hos Hyundai-koncernen och det ryktas om att långvarige designchefen Peter Schreyer, samt utvecklingschefen Albert Biermann ska ersättas.
Peter Schreyer började hos Hyundai-koncernen redan 2006 och har tidigare arbetat hos bland annat Audi och Volkswagen. Han ses som drivkraften bakom att förnya designen hos Hyundai-koncernens märken och är han som bland annat introducerade Kias så kallade tigernosgrill. Som designchef för Kia har han varit ansvarig för utseendet hos märkets modeller under de senaste femton åren, men har även haft ett finger med hos några modeller också hos Hyundai och Genesis.

Albert Biermann började hos Hyundai under 2015 där han närmast kom från BMW:s M-avdelning. Under sin tid hos Hyundai-koncernen har han varit med i utvecklingen av bland annat Kia Stinger och Hyundais sportigare N-avdelning. Något han har hyllats för.
Att både Peter Schreyer och Albert Biermann har hyllats för sina insatser gör att rapporten om att de ska ersättas kommer något överraskande. Enligt en källa till Korea Times ska det bero på att: ”Hyundai Motor Group är mycket benägna att utse nya ansikten i en tid då gruppen försöker förvandla sig till en mobilitetstillverkare och inte bara en biltillverkare”.

En liknande omstrukturering gjordes för drygt ett år sedan då styrelseordförande Euisun Chung utnämnde ett antal nya chefer som han litar på. Inklusive Chang Jae-hoon som ny vd för Hyundai Motors.
Omstruktureringen kommer troligen att genomföras under denna månad men än så länge har Hyundai-koncernen inte officiellt kommenterat uppgifterna.