Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg

Ian Callum slutar som designchef hos Jaguar

Jaguars karismatiske designchef Ian Callum lämnar över stafettpinnen till efterträdaren Julian Thomson.

64 år gammal och efter en lång karriär inom bildesign väljer Jaguars designchef Ian Callum att sluta. Callum vill ”utforska design inom andra området” och lämnar bilbranschen som en av de stora.

Inte minst slutar Ian Callum på topp. Hans elbil Jaguar I-Pace vann flera designpriser förra året och bland annat prestigefyllda Car of the Year i Europa. I-Pace utsågs också till Årets bil i världen.

Ian Callum har arbetat med Jaguar under de senaste 20 åren och kommer att fortsätta att arbeta åt Jaguar som konsult. Ian Callum har även arbetat på Ford, bland annat tillsammans med Volvos förre designchef Peter Horbury, samt på TWR och Aston Martin.

LÄS MER: Vi kör Ian Callums Jaguar MK 2 by Callum

Volvo C70 är inte den bil Ian Callum är mest känd för, långt ifrån, men han var med på ett hörn när första generationens design togs fram av Peter Horbury.

Bland de bilar som Ian Callum arbetat med och ansvarat för märks Ford Escort RS Cosworth, Aston Martin DB7, Aston Martin Vanquish, Jaguar F-Type och Jaguar F-Pace. Under TWR-åren arbetade Ian Callum även med designen av Volvo C70.

Julian Thomson tar över Ian Callums roll på Jaguar. Thomson, 57 år gammal, har arbetat som biträdande designchef tillsammans med Callum.