Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

IF Metall ber Obama om Saab-hjälp

IF Metall Norra Älvsborg ber USA:s president Barack Obama om hjälp i ett öppet brev för att få GM att släppa på sina tekniklicenser som hindrar 9-5 och 9-4X att tillverkas under annan regi.

General Motors har tidigare vägrat låta andra tillverkare som väntas ta över spillrorna efter Saab också ta över de licenser för teknik i Saab 9-4X och nya Saab 9-5. Så sent som i förra veckan medgav man från GM:s håll att man inte för några samtal med Saabs intressenter, skriver Sveriges Radio. 

 Nu går fackföreningen IF Metall ut med ett öppet brev till den amerikanske presidenten Barack Obama där man vädjar om att få hjälp med att övertyga GM om att släppa på licenserna. I brevet, som går att läsa här, står bland annat att: 

 ”Ett initiativ från Er, i riktning mot ledningen för General Motors, skulle kunna förändra bilden helt för oss. Saab Automobile har varit ett nischmärke ända sedan starten 1949. Det kommer aldrig att bli ett hot mot den stora koncernen General Motors.” 

 – Vi gör det här för att försöka påverka GM så att företaget i alla fall börjar att förhandla. Så länge det finns en möjlighet är det vår skyldighet att försöka påverka GM, säger IF Metall Norra Älvsborgs ordförande Tonnie Andersson till Sveriges Radio P4 Väst.

Även Sveriges Radio blev inblandade i kommunikationen med Barack Obama och skickade en fråga via Twitter om han tänker svara på brevet, men hade under måndagseftermiddagen inte fått in något svar.