Indiska Mahindra har lagt bud på Saab

För några dagar sedan bekräftade kinesiska Youngman att de lagt ett icke bindande bud på Saab. I dag kommer uppgifter att indiska Mahindra & Mahindra gett sig in i leken på allvar genom att även de har lagt ett bud.

Samtidigt som Youngmans representanter befinner sig i Göteborg för att i dag träffa Saabs konkursförvaltare kommer nu uppgifter om att indiska Mahindra & Mahindra har lagt ett bud på den svenska biltillverkaren. Mahindra & Mahindra sägs först och främst vara intresserade av nuvarande Saab 9-3 och kommande generation av modellen. Just 9-3 är den bit av Saab som GM inte direkt motsätter sig.

 Det är okänt hur stort Mahindra & Mahindras bud är.

 För några dagar sedan bekräftade kinesiska Youngman att man lagt ett så kallad icke bindande bud på Saab. Summan ligger i storleksordning omkring två miljarder kronor. Youngmans avsikt är att köpa hela Saabs konkursbo, något som är krångligare då GM inte vill släppa några som helst tekniklicenser.

 Med Youngman i Göteborg i dag finns representanter från Bank of China, något som kan tyda på att Youngman har finansieringen säkrad.

 Sedan tidigare har turkiska Brightwell Holdings dragit sig ur affären. Enligt turkarna är anledningen kort och gott GM:s agerande.

 – Budet har dragits tillbaka. Vi har varit i kontakt med konkursförvaltarna. På grund av GM:s attityd kan vi inte fortsätta, sa Zamier Ahmed till di.se i måndags och drog slutsatsen att ”GM vill döda Saab”.

 Brightwell Holdings bud var avsett att täcka hela Saabs konkursbo.

Tidigare har även Volvo Personvagnar lagt bud på Saab, dock inte hela företaget utan delar av det. Obekräftade uppgifter säger att BMW är en av Saab-intressenterna.