Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Infiniti

Infiniti lämnar Europa

Nissans prestigemärke Infiniti stryker Västeuropa från kartan med nedläggning av fordonstillverkningen i Storbritannien som följd. Fokus ska ligga främst på Kina och Nordamerika men även Östeuropa, Mellanöstern och Asien finns med i satsningen.

Nissans prestigemärke Infiniti ska fokusera på sina största marknader Kina och Nordamerika och kommer som en följd av det att dra sig tillbaka från Europa. Eller de västra delarna av kontinenten rättare sagt, i öst ska man fortsätta att expandera liksom i Mellanöstern och Asien.

Tillbakadragandet ska ske tidigt 2020 och arbetet med att hitta lösningar för de anställda inom koncernen som berörs har nu börjat. Dagens återförsäljningsnätverk kommer att fortsätta tills man hittar en smidig övergång för framtida lösningar rörande eftermarknad, service, garantier och liknade.

Som ett resultat av beslutet stoppas även produktionen av modellerna Q30 och QX30 i brittiska Sunderland under mitten av 2019.

Hos Infiniti, liksom hos de flesta biltillverkare, pågår nu en elektrifieringsprocess. Från 2021 ska man bara tillverka elektrifierade bilar, samma år ska märkets första elbil stå klar. En bil som ska hämta inspiration från konceptet QX (se bild ovan) som visades upp under årets bilsalong i Detroit.

Förutom avvecklandet av dieselmotorer ska man satsa på SUV-modeller i Nordamerika och lansera fem nya modeller i Kina under de kommande fem åren. Man ska även jobba tätare ihop med modermärket Nissan och samtidigt vara en allvarlig utmanare i premiumsegmentet.

Infiniti specificerar inte länderna och någon bestämd definition på vad som är Väst- eller Östeuropa finns egentligen inte. Med största sannolikhet är dock de beröra marknaderna Belgien, England, Frankrike, Italien, Nederländerna, Schweiz, Spanien, Tyskland och Österrike.