Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren

Intervju med Peter Carlsson – mannen bakom Northvolt

Det svenska företaget Northvolt ska bygga en av världens största och mest moderna fabrik för batterier till elbilar. Bakom projektet står den före detta Tesla-chefen Peter Carlsson. Vi har träffat honom för en intervju om nutid, framtid och såklart även om Elon Musk...

Northvolts kontor i centrala Stockholm. Northvolts grundare och vd Peter Carlsson dyker upp snabbt och oväntat, direkt från ett möte. Carlsson är lång, kraftfull och påtaglig. Han visar mig snabbt runt i lokalerna.

Inköp, utveckling, finans, hr, produkt­strategi, utveckling av batteriteknik, konstruktion – allt som i vanliga företag har egna våningsplan ryms i ett kontorslandskap där varje avdelning fått ett antal skrivbord. Runt ett hörn och mellan två rum sitter fyra personer med datorer i knät medan en femte ritar på en tavla. Det är en hel avdelning – kan ha varit inköp, eller fastighetsplanering.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.