Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jaguar Land Rover drar ned på personal och produktion

Osäkerheten kring Brexit kombinerat med en minskad försäljning och framförallt en ökad dieselskatt har gjort att Jaguar Land Rover nu minskar arbetsstyrkan. 1000 arbetare i Storbritannien kan bli av med jobbet när företaget ska dra ned på produktionen.

Enligt Reuters kommer Jaguar Land Rover (JLR) att skära ner på produktionen i fabriken i Solihull utanför Birmingham. Totalt 10 000 personer arbetar på fabriken där Range Rover och Land Rover Discovery tillverkas. Uppgifter gör gällande att en tiondel av arbetsstyrkan, 1000 kontraktsarbetare, kommer att påverkas av nedskärningen och kommer att informeras på måndag.

En av anledningarna till detta beslut är att försäljningssiffrorna för JLR, som är Storbritanniens största biltillverkare med totalt 40 000 anställda i landet, har sjunkit. Hittills under 2018 har försäljningen, på den inhemska marknaden, av Jaguar gått ned med 26 procent och 20 procent för Land Rover. Detta kan förklaras genom att försäljningen av dieseldrivna fordon generellt sett minskat i hela Storbritannien på grund av nya skatteregler som kan bli ett hårt slag mot plånboken.

Något som har slagit väldigt hårt mot JLR då försäljningen dieselbilar står för 90 procent av hela deras försäljning på de brittiska öarna.

Tidigare under året meddelade JLR att de även skulle dra ned på produktionen under den andra kvartalet på fabriken i Halewood utanför Liverpool på grund av osäkerheten kring Brexit och det minskade intresset för att köpa dieseldrivna bilar.