Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Känslofyllt när Ferrari-chefen tog farväl

I dag sa Luca di Montezemolo farväl till de anställda vid Ferrari-fabriken i Maranello. Över 2 000 personer hade kommit för att säga hej då till sportbilsmärkets vd de senaste 23 åren.

Luca di Montezemolo deklarerade den 10 september 2014 att han efter 23 år på posten som vd för Ferrari avgår. Orsaken till det hela ska ha varit oenighet med Fiat-bossen Sergio Marchionne angående Ferraris framtid.

Nu har Luca di Montezemolo sagt adjö till företaget han jobbat hårt för under många år. När beskedet att han lämnar skutan kom var det många anställda som ville tacka sin chef och ta farväl. Därför blev onsdagen i Maranello lite annorlunda. Över 2 000 anställda slöt upp när 67-årige Montezemolo höll sitt avskedstal, värt 250 miljoner kronor, som han inledde med orden ”Det är inte lätt...”, och han passade på att tacka anställda som han menar har haft en oerhörd betydelse för företagets framgångar och att de utgör företagets ljusa framtid.

Som vi kan se på bilderna var det känslofyllt när Luca di Montezemolo pratade som Ferrari-chef för sista gången. Tar över rollen som vd gör nu Fiats vd Sergio Marchionne.

Luca di Montezemolo har varit på Ferrari betydligt längre än under de 23 år han har varit vd. Som en av Ferrari-grundaren Enzo Ferraris favoriter (han var Enzos assistens från början) blev han 1974 utsedd till Ferraris sportchef och tillika stallchef för Formel 1-teamet Scuderia Ferrari. Luca di Montezemolo var med andra ord Niki Laudas chef under de år han blev världsmästare.