Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren

Kia-dom sätter press på Mercedes rostskyddsgaranti

Kia får inte längre kräva att kunderna gör service bara hos auktoriserade verkstäder. Beslutet påverkar hela branschen, och på Mercedes ifrågasätts villkoren för den 30-åriga rostskyddsgarantin.

Kia förlorade tvisten om de långa garantierna, och får inte längre kräva att kunderna gör service bara hos auktoriserade verkstäder för att garantin ska gälla. Det var Sveriges Bildelsgrossisters förening (SBF) som stämde Kia i Marknadsdomstolen.

SBF består av 20 medlemsföretag, bland annat Bosch, Meca, Mekonomen och KG Knutsson. Dessa företag riskerade att inte kunna sälja sina reservdelar om kunderna skulle låsas till auktoriserade verkstäder under bilens första sju år.

SBF menade att Kias tuffa villkor generellt sett verkar konkurrenshämmande på marknaden.

Kia försvarade sig med att kravet endast gäller den regelbundna underhållsservicen, och framhöll att ”den generösa förlängda Kia-garantin har positiva effekter på konkurrensen och innebär en fördel för konsumenterna. Villkoren är nödvändiga för att uppnå dessa fördelar och fördelarna uppväger de eventuella konkurrenshämmande effekterna som villkoren kan ha på eftermarknaden.”

SBF vidhöll å sin sida att det inte är nödvändigt att inhämta Kias diagnosverktyg för att kunna göra föreskriven service på en Kia och skriver: ”Mjukvaran hos de märkesspecifika verktygen är inte märkbart mer detaljerad ...”

Marknadsdomstolen lyssnade till parterna och höll till slut med SBF och beslutade att Kia skulle betala SBF drygt sju miljoner i rättegångskostnader. Kravet på att bilen ska servas på märkesverkstad för att garantin ska gälla släpper Kia omedelbart.

Mercedes funderar nu på att skriva om sin 30-åriga rostskyddsgaranti. Mercedes ger som bekant 30 års garanti mot genomrostningsskador, men bara om bilen servas på märkesverkstad.

– Så fort vi fick besked om beslutet insåg vi att vi behöver analysera villkoren i vår rostskyddsgaranti. Bilden är inte självklar, det finns skillnader. Ingår garantin i bilköpet, är det ett frivilligt tillval. Vi tittar på det just nu och min målsättning är att vi ska kunna ge klart besked i slutet av februari, säger Sverker Dahl, informationschef på Mercedes-Benz Sverige, till Teknikens Värld.