Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kia OptimaKia OptimaKia Optima
Kia Optima

Kia tar sikte mot tjänstebilsförarna

Kia kan stoltsera med att ha Sveriges mest sålda bilmodell och att man är den tillverkare som säljer flest bilar efter Volkswagen och Volvo. Men det gäller privatbilsförsäljningen. Därför satsar man nu på tjänstebilsmarknaden med attraktiva erbjudanden.

Volvo och Volkswagen dominerar tjänstebilsmarknaden med marknadsandelar på 22 respektive 19 procent. Kia ligger lite längre ned på skalan med en tjänstebilsmarknadsandel på endast tre procent. Siffrorna är för januari månad 2012.

 

 – När vi nu har svenska folket med oss ska vi även få företagen och tjänstebilsförare att få upp ögonen för Kia som en utmanare på tjänstebilsmarknaden. Vår tanke med att välja Kia som tjänstebil är att man skall få lite mer över i plånboken utan att göra avkall på prestanda, säkerhet eller design, säger Peter Himmer, vd på Kia Motors i Sverige.

 Kia erbjuder alla sina modeller som tjänstebilar och vänder sig till alla typer av företag och branscher. En av Kias starkaste sporrar som man har hjälp av vid lockandet av tjänstebilsförarna är den sjuåriga nybilsgarantin.

 Kia har gjort några jämförelser mellan deras modeller och konkurrenternas för att visa skillnaderna i förmånsvärde. Jämförelserna ser du i tabellen här intill. Siffrorna kommer från Skatteverket.

 Trots storsatsning mot tjänstebilsförarna finns det en liten detalj som ligger Kia i fatet. Deras modell Optima, som ska matcha Volvo V70 och Volkswagen Passat, finns inte i kombiutförande och kommer förmodligen heller aldrig att göra det.